Subota 26.05.2012.
14:40
Vestionline

Teniseri Srbije osvojili Svetski kup

Sjajne partije Viktora Troickog i Janka Tipsarevića u Dizeldorfu

Pobednik ovogodišnjeg Svetskog kupa je teniska reprezentacija Srbije koja je na putu do trofeja savladala selekcije Hrvatske, Rusije, Nemačke i na kraju Češke.

Janko Tipsarević i Viktor Troicki su od početka takmičenja pobedili sve singl mečeve, dok je Nenad Zimonjić kome je ostalo još da odigra i revijalni dubl protiv Češke, izgubio sva tri meča ali se takođe dočepao trofeja.

Srpski teniseri su se u finalu na pravi način revanširali Česima od kojih su poraženi u ovogodišnjem četvrtfinalu Dejvis kupa. Najpre je Janko Tipsarević savladao Tomaša Berdiha sa 2:0, po setovima 7:5, 7:6 (10-8), da bi potom Viktor Troicki nadigrao Radeka Štepaneka sa 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:3.

U veoma zanimljivom meču Tipsarević je uspeo da napravi prvi brejk nad Berdihom tek u 11. gemu, kada je posle izjednačajućeg rezultata 5:5 oduzeo servis Čehu, a potom i odservirao za dobijanje prvog seta.

Početak drugog seta obeležila je nervoza Berdiha, koju je Janko iskoristio i poveo sa 2:1, ali kad je servirao da potvrdi vođstvo, doživeo je ribrejk. Sedmi igrač sveta za kratko vreme se totalno vratio u igru, ali set je na kraju ipak odlučen u taj-brejku.

Tipsarević je odlično krenuo i uz mini brejk poveo 3:0, ali se Berdih nije predavao ni kada je Srbin imao tri meč lopte. Ipak, Tipsarević je na rezultatu 8:8 opet osvojio poen na servis Berdiha, a onda sigurnim servisom iskoristio četvrtu meč loptu za pobedu i prvi poen u finalu Svetskog kupa.

Pevao se "Marš na Drini" u Dizeldorfu

Viktor Troicki je protiv Radeka Štepaneka odigrao veoma loš prvi set koji je izgubio ubedljivo sa 2:6, ali se potom razigrao, napravio brejk u kritičnom trenutku drugog seta za izjednačenje 6:4.

U trećem i odlučujučem setu, Srbin je oduzeo Čehu servis na početku, a prednost je iskusno držao do 5:3, kada je još jednom potukao Štepaneka na njegov servis za konačan trijumf od 6:3.

2024 © - Vesti online