Subota 26.05.2012.
11:23
Vestionline, Kurir

Mihajlović debituje protiv "crvene furije"

Novom selektoru "orlova“ Siniši Mihajloviću na debiju nije mogao da zapadne teži rival, iako će "crvenoj furiji“ nedostajati veliki broj standardnih reprezentativaca. Ipak, Mihi će ovo biti idealna prilika da proveri kakvim kvalitetom raspolaže i kakve su šanse da se Srbija kvalifikuje za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Nakon neuspelih pokušaja da se plasiramo na prethodna tri evropska prvenstva i blamaža na poslednja dva mundijala, Mihajlović bi trebalo da promeni katastrofalan rejting i rezultate nacionalnog tima. Zato je Miha na turneju pozvao 31 fudbalera, među kojima četiri debitanta, a očekuje da će svaki igrač ginuti na AFG areni.

"Krećemo u stvaranje tima za Brazil. Pozvao sam sve koji su mi trenutno bili na raspolaganju i očekujem da svako od njih maksimalno iskoristi ukazanu šansu.

Fudbalerima nema većeg motiva od susreta protiv najbolje selekcije na svetu i mislim da okolnosti ne mogu biti povoljnije da se svako pokaže u najboljem svetlu. Ako bude tako, možemo se suprotstaviti i Špancima", kazao je selektor Srbije.

Naredni meč "orlovi“ igraju 31. maja sa Francuskom u Remsu, a pet dana kasnije i poslednji na turneji, u Stokholmu protiv Švedske.

2024 © - Vesti online