Petak 25.05.2012.
18:29
Beta

Josipović: Nikolićeve ideje neće moći da budu sprovedene

Ivo Josipović: Hrvatska je zemlja u kojoj je svaki grad takav da u njemu mogu da žive i Hrvati i Srbi, Mađari, Italijani i svi drugi građani
 

Josipović je ovo istakao povodom Nikolićeve izjave da mu je velika Srbija neostvareni san i da je "Vukovar srpski grad".


Novoizabrani predsednik Srbije, kako su danas preneli hrvatski mediji, to je izjavio uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji za nemački Frankfurter algemajne cajtung.


Upitan da komentariše tu Nikolićevu izjavu, Josipović je rekao da je Hrvatska zemlja u kojoj je svaki grad takav da u njemu mogu da žive i Hrvati i Srbi, Mađari, Italijani i svi drugi građani ravnopravno i pod jednakim uslovima, preneli su hrvatski mediji.


On je poručio da će Hrvatska i danas, kao i ranije, znati da odbrani svoj suverenitet. Hrvatski predsednik je rekao da saradnju sa Srbijom treba razvijati,
ali da se mora sarađivati s onim ko je u stanju da primi pruženu ruku.


"Od politike koju će voditi gospodin Nikolić zavisi hoće li saradnje biti", poručio je Josipović.


On je izrazio uverenje da će Nikolić revidirati svoje stavove, ali i da će na pravi način uveriti sve da nije zagovornik politike 90-tih. Na pitanje hoće li povodom Nikolićeve izjave tražiti zvaničnu reakciju, Josipović je odgovorio da je njegova izjava dovoljna rekacija "i to vrlo jasna".


Josipović je ponovio da će Hrvatska voditi politiku nacionalne ravnopravnosti prvo u Hrvatskoj, a zatim i miroljubivu politiku prema susedima od kojih očekuje isto. Nikolićeva izjava, kako je rekao, ne ide tome u prilog.

2024 © - Vesti online