Petak 25.05.2012.
17:27
Srna

Dodik spreman za saradnju sa Nikolićem

Poziva Tomislava Nikolića da zajedno još više integrišu Srpsku i Srbiju: Milorad Dodik
 

"Spreman sam da više integrišem Republiku Srpsku i Srbiju, ako je gospodin Nikolić spreman, ja sam spreman da radim na tome bez oklevanja. Pozivam ga da na tome radimo i time pokažemo našu opredeljenost za stabilizaciju našeg naroda na ovim prostorima", rekao je Dodik.


Dodik je rekao da poštuje izbornu volju glasača u Srbiji, ali da mu je žao što je Boris Tadić izgubio izbore, ocenivši da će, imajući u vidu raspored političkih snaga u Srbiji, ovakav izbor predstavljati neizvesnost za Srbiju.


On je ocenio da pozicija predsednika svuda u regionu, pa i njegova lično, može da bude problematična "ako nema efektne vlade koja bi mogla da korespondira sa institucijama u nekom vrednosnom političkom smislu".


"Od ključne je važnosti za zemlje kao što je Srbija da imaju jedinstvo političke vlasti i ako to jedinstvo izostane, Srbija će onda platiti značajan ceh, a to će, naravno platiti ljudi koji ovde žive", rekao je Dodik novinarima u Beogradu, gde je učestvovao u konstitutivnoj sednici Organizacionog odbora za obeležavanje 70 godina od Bitke na Kozari.

2024 © - Vesti online