Petak 25.05.2012.
15:07
Vestionline, Beta

Španci spremni za duel sa Srbijom

Svetski i evropski šampion - reprezentacija Španije

"Sva očekivanja su pozitivna. Ekipa radi dobro", kazao je Ramos.

Španija će u subotu igrati prijateljski meč sa Srbijom u švajcarskom Sent Galenu, a u ekipi neće biti standardnih reprezentativaca iz redova Barselone i Atletik Bilbaa koji večeras igraju finale Kupa kralja.

Zbog povreda na predstojećem Prvenstvu Evrope za Španiju neće nastupati najbolji strelac David Vilja i kapiten Barselone Karles Pujol.

Ramos bi zbog izostanka Pujola mogao da promeni poziciju u odbrani, koju mu je u Realu namenio Žoze Murinjo.

"Postao sam evropski i svetski šampion na poziciji beka i tu se dobro snalazim. Ipak više volim poziciju u sredini odbrane", kazao je Ramos.

Termin za odigravanje Kupa kralja zakazan je kasno u sezoni zbog čega će evropski šampioni imati sve igrače na raspolaganju kasnije od ostalih timova.

Španska federacija objasnila je da je finale Kupa pomereno za kraj juna, jer se očekivalo da Barselona ili Real igraju finale Lige šampiona.

Trener reprezentacije Visente Del Boske rekao je da je to pitanje koje je trebalo da reši Federacija.

"To nije nešto što ja mogu da kontrolišem, to je pitanje za špansku Federaciju. Ipak, zbog toga se nalazimo u neočekivanoj situaciji", kazao je Del Boske.

Španija će na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj koje počinje 8. juna igrati u Grupi C sa Italijom, Hrvatskom i Irskom.

2024 © - Vesti online