Petak 25.05.2012.
14:57 >> 21:23h
Večernje novosti

Izgoreo bioskop "Kozara"

 
Pogled na zgradu bioskopa iz Kolarčeve

Pričinjena je velika materijalna šteta, a gusti dim gotovo je paralizovao centralne prestoničke ulice. Zasada nema bojazni da će se vatra proširiti i na druge zgrade.


Prema prvim, nezvaničnim informacijama, vatru je prouzrokovala eksplozija plinske boce koja se nalazila u bioskopu. 

Na stotine ljudi, prolaznika i stanara iz susednih zgrada izašlo je na ulice i u čudu posmatralo šta se događa. Policija je brzo postavila zaštitne trake i nikome nije dozvolila da se približi bioskopu. Slika iz Beograda ličila je na Njujork "11. septembra". Dim, koji se skoro mogao seći nožem, sa krova "Kozare" širio se Nušićevom, Trgom Nikole Pašića i Terazijama. Saobraćaj je desetak minuta bio zaustavljen.


- Nema mesta panici, nema povređenih, niti poginulih i ljudski životi nisu u opasnosti - rekao je Predrag Marić, načelnik za vanredne situacije MUP Srbije. - Tek kad se požar potpuno ugasi radiće se uviđaj, ali sa preciznim informacijama o tome šta je uzrok, verovatno ćemo izaći tek sutra. 

Voda u ''Kasini''

Nekoliko vatrogasaca sa crevima je iz Bezistana ušlo u "Kozaru" i gasilo požar. Kako je njihova intervencija potrajala, voda je prodrla u podrum hotela "Kasina", koji sa bioskopom "deli" zid i pričinila manju materijalnu štetu.

 

Ključ

Bioskop "Kozara" zatvoren je već devet godina. Potpuno renoviran sredinom osamdesetih godina, devedesetih je nekoliko puta promenio vlasnika, da bi 2003. godine sve projekcije bile skinute sa repertoara, a katanac stavljen na bravu.

  

2024 © - Vesti online