Petak 25.05.2012.
15:55
B92

Siti ponudio Kolarova i 15 miliona za Alveša

Višak kod Tita Viljanove - Dani Alveš

Brazilac se od dolaska iz Sevilje ustalio na poziciji desnog beka i donekle je transformisao, češće bivajući krilo nego odbrambeni igrač.

Razmena bi dobro došla Barseloni, jer je po opštem shvatanju njena najslabija tačka na poziciji levog beka. Ofanzivna orijentacija Kolarova dobro bi se uklopila sa Barsinim stilom, a njegov snažni udarac bio dobrodošla dopuna.

Kolarov je u Siti došao iz Lacija 2010. godine, a sa klubom je za dve sezone osvojio FA kup i titulu. Odigrao je ukupno 63 meča i dao 7 golova, ali je u drugoj sezoni upadljivo manje igrao (duplo manje ligaških nastupa nego u prvoj).

Klub iz Mančestera je u četiri godine, od kada je u vlasništvu šeika iz Abu Dabija, potrošio pola milijarde funti na igrače i još toliko na njihove plate, ali je osnovni cilj ostvaren osvajanjem titule. Sada je na redu uspon u vrh evropskog fudbala.

“Real Madrid i Barselona su vrhunski timovi, ali svake godine dovedu još po dva-tri igrača. Tako će morati i Mančester Siti. Moramo da budemo konkurentni i u Premijer ligi i u Ligi šampiona”, izjavio je Roberto Manćini.

'Građani' su u tek završenoj sezoni ispali u grupi LŠ, a zatim su u osmini finala Lige Evrope izgubili od Sportinga.

Barsa je sa svoje strane ostala bez leve strane zbog bolesti Erika Abidala, koji se posle nekoliko kraćih prekida izazvanih operacijama konačno povukao na kraju sezone.

Sa druge strane, odlazak Alveša ostavio bi desnu stranu “blaugrane” prilično praznom. Alveša je Siti jurio i pre godinu dana, ali je Brazilac tad produžio ugovor na još tri godine. Međutim, okolnosti su se promenile i Siti je definitivno ušao u evropsku elitu. Ukoliko ubedi Alveša da promeni sredinu, dokazaće da je sada u situaciji i da direktno oduzima igrače najvećim rivalima.

2024 © - Vesti online