Petak 25.05.2012.
13:46
Vestionline, Beta

Terzić: Odlučiće meč sa Japanom

Bojažljivo u prva dva seta protiv Ruskinja - Zoran Terzić

"Sutra igramo sa Peruom vrlo važnu utakmicu, treba pobediti i ostati u igri za prva tri mesta. Kako stoje stvari o našoj sudbini vezanoj za Olimpijske igre odlučiće meč sa Japanom koji igramo poslednjeg dana", rekao je Terzić posle poraza od Rusije sa 3:1.

On je istakao da njegova ekipa protiv Ruskinja nije spremno počela utakmicu i da u tim situacijama retko ko protiv njih može da pobedi.

"Od početka utakmice agresivnost je bila mala i nismo spremno ušli u meč. Na taj način protiv Rusije retko ko ima šanse da ostvari pozitivan rezultat. Posle smo u svim elementima igrali agresivnije i došli u situaciju da se možda borimo za bod. Rusija je u završnici odigrala dosta dobro i uspeli da dobiju meč", kazao je Terzić.

Korektor Srbije Jovana Brakočević istakla je da je meč protiv Ruskinja odlučio loš start u prva dva seta.

"Kasno smo se probudile, uzele jedan set, ali nedovoljno za kontinuitet. Nadamo se pobedi protiv Perua i daćemo sve od sebe da se kvalifikujemo", poručila je ona.

Jovana Vesović je dodala da nema objašnjenje za greške u prva dva seta.

"Krenule smo usporeno, kasnije je sve to bilo bolje, ali Ruskinje su uspele da iskontrolišu meč. Borićemo se do kraja da izborimo plasman u London", poručila je Vesovićeva.

Nataša Krsmanović je istakla da je rezultat protiv Rusije mogao da bude drugačiji.

"Moglo je da bude i drugačije, da smo imale više sreće, hrabrosti ili čega već. Poklonile smo im četvrti set. Nije planirano da izgubimo, ali mislim da su jače od nas. Zavisimo od drugih rezultata, ali još se ništa ne zna, osim da je Rusija sigurna", zaključila je Krsmanovićeva..

Reprezentacija Srbije je do sada na turniru u Japanu tri puta pobedila i dva puta izgubila. Šampionke Evrope se sutra od 4 sata sastaju sa Peruom, dok poslednji meč u Grupi A igraju u subotu u 12.05 časova protiv domaćina Japana.

2024 © - Vesti online