Petak 25.05.2012.
11:40
Vestionline, Beta

Konte produžio ugovor sa Juventusom

Nagrađen - Antonio Konte

"Ovo je očigledno veliki dan, jer se nakon godinu dana rada moj san nastavlja. Ponosan sam i srećan i ovo me definitino podstiče da napravimo nešto više. Namere kluba su bile jasne u maju prošle godine, želeli su da naprave projekat da Juventus vrate tamo gde je bio u prošlosti", rekao je Konte za medije i dodao:

"Uspeli smo da osvojimo ligu ove sezone, a sledeće ćemo imati novi izazov u Evropi, gde ćemo morati da konsolidujemo ono što smo dobro uradili ove godine", dodao je Konte.

Kako se navodi u saopštenju Juventusa, klub je želeo da se oduži treneru za osvajanje titule šampiona Italije u prvoj sezoni na klupi "stare dame".

Konte je Juventus preuzeo prošlog leta, a prethodno je trenirao Sijenu, Atalantu, Bari i Areco. Sezonu je završio bez izgubljene utakmice u okviru Serije A.

Ovaj 42-godišnji trener je veći deo igračke karijere proveo u Juventusu za koji je odigrao 419 ligaških utakmica i postigao 44 gola.

Juventus spremio 30 miliona za Kavanija

 

Šampion Italije ponudio je napadaču Napolija petogodišnji ugovor vredan 30 miliona evra neto, a isto toliko je spreman da plati Napolitancima na ime obeštećenja.

 

Na potezu je prvo Napoli, jer igrač ima ugovor sa klubom do juna 2016. godine.
Neuspehom u Seriji A i neigranjem u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubljeno je mnogo novca, ali ekipa je sezonu završila osvajanjem Kupa Italije.

2024 © - Vesti online