Utorak 19.01.2010.
17:58
news.com.au

Deca gledala kako im se dave roditelji

 

Familija za koju mediji u Australiji kažu da je iz Sidneja, letovala je u Južnoj Balini. Policija navodi da je žena uhvatila jaka struja dok je bila u vodi, pa je njen suprug skočio u more da je spasi.

Jedna od ćerki je tada mobilnim telefonom pozvala pomoć, i dok je razgovarala primetila je da joj se i otac davi. Druga devojčica je otrčala po pomoć u naselje sa kamp kućicama, u kojem je porodica odsela.

Nedugo potom jedan čovek koji je prolazio plažom uspeo je da izvuče muškarca iz vode, počevši da mu daje veštačko disanje čim ga je spustio na plažu. Čovek je pomagao dok nije stigla hitna pomoć, a u međuvremenu su služba spasilaca na plaži i spasilački helikopter locirali telo žene bez svesti u vodi.

Pokušaji da bračni par bude vraćen u život nisu uspeli. Dve devojčice i njihov brat odvezeni su u bolnicu u Balini u stanju potpunog šoka, a trenutno o njima brine rodbina. Policija još nije saopštila imena utopljenika.

"Ovakva tragedija podseća nas kakav je rizik kada ljudi plivaju plažama na kojima ne postoje spasioci ili kada se kupaju u vreme kad niko ne nadzire plaže", rekao je portparol spasilačke službe Din Stori.

2024 © - Vesti online