Četvrtak 24.05.2012.
23:05
Blic, Smedia

Željko odveo Srbiju u finale Evrosonga!

Srbija u finalu Eurosonga: Željko Joksimović
 

U drugom polufinalu učešće u velikoj završnici obezbedili su i predstavnici: Litvanije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Švedske, Makedonije, Norveške, Estonije, Malte, Turske.

Predstavnik Srbije Željko Joksimović je u elegantnoj crno - beloj kombinaciji samouvereno izveo pesmu "Nije ljubav stvar". Raširenih ruku, sa puno emocija, dočekao je instrumentalni deo pesme, dok su violinistkinje usmerene jedna ka drugoj svirale. Joksimović, koji važi za jednog od favorita dobio je velike ovacije publike.

Otkako je obelodanjeno da će nas Željko Joksimović predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu, svi su imali veru u uspeh srpske delegacije, a ovih dana u Bakuu našeg kantautora predstavljaju i kao jednog od favorita za pobedu. On je otvorio drugo polufinalno veče, a glasači širom Evrope i stručni žiri otvorili su mu put ka velikoj završnici.

U finalu su već predstavnici Rumunije, Moldavije, Islanda, Mađarske, Danske, Albanije, Kipra, Grčke, Rusije i Irske ,izabrani u prvom polufinalu, kao i direktni finalisti, zemlje "velike petorke" - Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija i Španija i domaćin Azerbejdžan.

2024 © - Vesti online