Petak 25.05.2012.
00:19
Beta

Meri Vorlik razgovarala sa Nikolićem

SAD podržava činjenicu da je Nikolić potvrdio privrženost evropskoj budućnosti Srbije
 

"Ambasadorka, kao i ostali zaposleni u Ambasadi SAD redovno se sreću sa svim političkim liderima kao i predstavnicima vlade, civilnog društva i poslovnog sektora kako bi razgovarali o pitanjima koja su od zajedničkog interesa", rečeno je Beti u ambasadi.

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland je nakon izbora Nikolića za predsednika izjavila da SAD pozdravljaju činjenicu da je on potvrdio svoju privrženost evropskoj budućnosti Srbije i da ga podstiču na konstruktivnu saradnju sa Kosovom.

"Pozdravljamo činjenicu da je izabrani predsednik Nikolić potvrdio privrženost evropskoj budućnosti Srbije i podstakli smo ga da konstruktivno sarađuje s budućnim srpskim premijerom i vladom radi ostvarenja njihovih evropskih ciljeva, a posebno na održanju regionalne stabilnosti i konstruktivnog rada sa Kosovom", rekla je portparolka Nuland.

Ban Ki Mun čestitao Nikoliću izbornu pobedu

 

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun čestitao je Tomislavu Nikoliću pobedu na izborima za predsednika Srbije, saopštila je Srpska napredna stranka.

Kako navodi SNS, generalni sekretar UN je istakao da se nada da će izbor predsednika Nikolića, kako je navedeno, doneti Srbiji novu eru stabilnosti, blagostanja i nastavka evropskih integracija.

2024 © - Vesti online