Petak 25.05.2012.
08:00
Smedia

Ne dajte kilogramima da utiču na vaše uživanje u seksu

Foto: Arhiva
 

Izašli ste, proveli sjajno veče, ispili nekoliko čaša vina… Njegov pogled susreće vaš, sluti na idilu… Ali sve o čemu mislite dok mu uzvraćate taj seksi pogled jeste da li će on primetiti celulit i tih nekoliko kilograma viška kada vas obuhvati oko bedara. Sigurno će se pitati zašto gubite toliko vremena u fitnes sali i što ste morali da mu "zamutite“ pogled noseći "vonderbra".

Negativna slika sopstvenog tela najefikasniji je "ubica" libida bez obzira na to da li ste mršavi, buckasti ili samo neutegnuti, ili pak izgledate kao top model. Računa se ono što je u glavi.

"Kada se žena, bez obzira na izgled, ne oseća prijatno u svom telu iz bilo kog razloga, to sigurno utiče na njen seksualni život. Takva osoba ima teškoće da se uzbudi i da uživa u seksualnoj igri“, tvrde psiholozi.

Nesigurnost ne muči samo one sa viškom kilograma. Podjednako su negativnom predznaku izložene i ženske osobe kojima je, recimo, od detinjstva spočitavano da su premršave. Upravo mršavice često zaziru od prepuštanja verujući da će im premale grudi umanjiti šanse kod suprotnog pola.

NIKO NIJE SAVRŠEN

Ako žena, kad je reč o njenom fizičkom izgledu, nema samopouzdanja, sasvim je sigurno da neće biti sigurna u sebe kada je gola. Upravo u tim situacijama, kako bi se kvalitetno uživalo u ljubavnoj igri, potrebna je velika opuštenost i bezbrižnost.

Svest o telu je naša percepcija o tome kako nam se sviđa naše telo, objašnjavaju psiholozi. Shvatite da je vaš partner mnogo manje kritičan kad je reč o vašem telu od vas samih. Pokušajte da se fokusirate na svog partnera i na samo iskustvo - pomoći će vam da se opustite i uživate više. I ne zaboravite - niko nije savršen jer, ruku na srce, savršenstvo bi bilo tako dosadno. Uživajte u malim nedostacima, volite ih. I zaboga, slobodno skinite taj "bra". Zbog njega vas neće voleti više… A ni manje.

Pet predloga da svoje telo vidite na lepši način (u krevetu)

1. Volite svoje telo. Uživajte u hrani, ali se nemojte prejedati, a i vežbajte.

2. Kada vam partner uputi kompliment, zapamtite ga i ponavljajte kao mantru tokom "bljak" dana.

3. Pokušajte da tretirate svoje telo kao najboljeg prijatelja. Mislite o onome što je na vama lepo, a ne o nedostacima.

4. Izbegavajte seks odmah posle jela jer ćete tako izbeći osećaj tromosti.

5. Od aktivnosti koje najviše podstiču seksepil imajte u vidu ples, koji aktivira ritmičnost, i jogu jer utiče na opuštanje.

2024 © - Vesti online