Četvrtak 24.05.2012.
04:20
Danas

Šešelj nudio ostavku zbog izbornog neuspeha

Šešelj ne snosi odgovornost što je SRS prvi put od osnivanja ostala van Skupštine Srbije, odlučeno je jednoglasno, mada nakon osam sati žučne rasprave, na sednici Centralne otadžbinske uprave SRS. Kako saznaje ''Danas'', Šešelj je ponudio ostavku na mesto predsednika SRS i insistirao da se o njegovoj odgovornosti za izborni debakl raspravlja na sednici Centralne otadžbinske uprave.

Nije kriv za loš rezultat na izborima: Vojislav Šešelj

S obzirom da je ovaj stranački organ odlučio da mu opet ukaže poverenje, i dalje će biti u prilici da iz pritvorske jedinice Haškog tribunala odlučuje o politici radikala i kadrovskim rešenjima i razrešenjima.

Članovi Centralne otadžbinske uprave, kako navodi ''Danas'', raspravljali su i odgovornosti Vjerice Radete, predsednice Izvršnog odbora i šefice Izbornog štaba.

Gotovo jednoglasno konstatovano je da ona snosi najveći deo krivice za izborni porazi i zatraženo je da odmah podnese ostavku, poput Elene Božić Talijan, generalne sekretarke stranke. Međutim, Radeta je odbila da podnese ostavku pravdajući se ''objektivnim i subjektivnim okolnostima“.

Da li će i ko ipak snositi krivicu za rezultate SRS na đurđevdanskim izborima trebalo bi da se konačno utvrdi ove subote, 26. maja, za kada je zakazana nova sednica Centralne otadžbinske uprave, piše ''Danas''.

2021 © - Vesti online