Četvrtak 24.05.2012.
02:50
Vestionline

Dačić: Bez daljeg stezanja kaiša

''Umesto daljeg stezanja kaiša, na kojem više nema rupa, treba da pospešimo privredni razvoj", kazao je Dačić na dodeli godišnjih nagrada Privredne komore Beograda.

Pospešiti privredni razvoj: Ivica Dačić

Dačić je poručio da neće podržati novu vladu koja neće biti svesna toga da međunarodne finansijske institucije brinu o profitu, a da briga vlasti treba da bude interes njenih građana.

On je poručio da će, ukoliko bude u novoj vladi, finansijski sektor u njemu imati velikog neprijatelja, ukoliko bude nastavio da osiromašuje narod.

"Banke treba da vrate ono što su otimale od naroda", kazao je Dačić i dodao da su banke omogućile finansijske garancije mnogima koji su učestvovali na nedavnim izborima i da bi na ime toga u humanitarne svrhe trebalo da uplate pet miliona dinara.

Dačić je naveo da isti uslovi treba da važe za strane i domaće investitore i ponovio da će hapsiti one investitore koji ne dozvoljavaju organizacijau sindikata.

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković poručio je da Srbiji i njenoj privredi što pre treba nova Vlada.

"Treba nam nova vlada što pre, trebaju nam ministarsva sa kojima ćemo da sarađujemo i treba nam stabilizacija kursa", kazao je Janković.

2024 © - Vesti online