Četvrtak 24.05.2012.
10:31
Vestionline, B92

Ludogorec šokirao Bugarsku duplom krunom

Fudbaleri Ludogoreca

Tim koji je prošle sezone bio bugarski drugoligaš, a pre toga nekoliko godina amaterski tim, u odlučujućem meču pobedio je sa 1:0 u Razgradu CSKA iz Sofije koji je uoči poslednjeg kola imao dva boda više na prvom mestu.

Ludogorec je pre samo sedam dana osvojio i Kup Bugarske, pa je u prvoj sezoni u najvišem rangu stigao do "duple" krune.

Junak Ludogoreca postao je Miroslav Ivanov koji je u 19. minutu postigao jedini gol na meču. Posao za CSKA otežao je crveni karton Grančova u finišu prvog poluvremena, ali sofijski tim nije uspeo da stigne do potrebnog boda ni kada je igrač domaći Đakov isključen pola sata pre kraja. Svog udela u trijumfu imao je i srpski golman Uroš Golubović koji branio gol novog šampiona.

Ludogorec je tim iz Ludogorja, severoistočnog regiona Bugarske koji je osnovan 1945. godine, ali bio ugašen 2006, a u prevodu znači "divlja šuma".

Klub se tek 2010. plasirao u profesionalni rang bugarskog fudbala kada ga je preuzeo biznismen Kiril Domusčiev. On je u klub odmah doveo nekolicinu odličnih igrača, da bi već sledeće sezone stigao i do najvišeg ranga.

U Ludogorecu igra ukupno 13 stranih fudbalera, među kojima su Brazilci, Portugalac, Francuz, Belgijanac, Finac, Čeh, Slovenci i Crnogorac.

Ludogorec će krenuti od druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, CSKA, Levski i Lokomotiva Plovdiv će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, dok su ispali Vidima-Rakovski, Kaliakra i Svetkavica.

2024 © - Vesti online