Četvrtak 24.05.2012.
00:13
Vestionline

EU: Spremni smo za saradnju s Nikolićem

Evropska komisija uverena da Nikolić želi da vodi Srbiju evropskim putem
 

To je u Briselu izjavio generalni direktor za proširenje u Evropskoj komisiji Stefano Sanino, naglasivši da "sve što tražimo od ovog procesa, jeste da vlada i rukovodstvo, jer govorimo i o predsedniku, i dalje imaju za cilj uključivanje u Evropsku uniju".

"Za nas je Srbija ključni činilac u regionu i želimo da ona postane članica Evropske unije", predočio je Sanino, koji je opovrgao tvrdnje da se Komisija u Briselu zalaže za "veliku koaliciju" DS i SNS u Srbiji.

"Tip vlade i tip koalicije odgovornost je poltičkih lidera u zemlji, i tako to i treba da ostane, a mi svakako ne podržavamo nijednu određenu, bilo veliku, bilo malu, formaciju ili koaliciju", rekao je Stefano Sanino.

Stefano Sanino
 

Zamoljen da kaže da li je EU bila razočarana što za predsednika nije izabran prvak DS Boris Tadić, Sanino je uzvratio da je "predsednik Nikolić odneo ubedljivu pobedu u Srbiji, čime je iskazana volja građana Srbije koju mi poštujemo... a da li se nama neko 'sviđa' ili ne, to uopšte nije tema".

"Mi smo spremni i voljni da radimo s Tomislavom Nikolićem, kao što smo radili sa prethodnom vlašću i uvereni smo da će, baš kao što je i sam rekao u prvom govoru posle proglašene izborne pobede, on nastaviti evropskim putem", objasnio je direktor za proširenje u Komisiji EU.

I, kako je naglasio, "nemamo nikakvog razloga da sumnjamo u njegove reči, jer dok je još bio lider SNS-a, bio je u redovnoj vezi s komesarom (Štefanom Fileom) i to i u Beogradu i u Briselu, mi ga poznajemo i nemamo nikakvog razloga da budemo podozrivi", rekao je Sanino.

2024 © - Vesti online