Sreda 23.05.2012.
20:08
Smedia

"Njujork tajms" o Nikoliću: Srbi ga vide kao zaštitnika

Ovako je "Njujork tajms" pisao o Nikoliću
 

Čestitke novom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću stigle su iz celog sveta. Neočekivani obrt na političkoj sceni Srbije izazvao je pažnju i uglednog "Njujork tajmsa". Na trećoj strani novina bave se prošlošću Nikolića, ali i ukazuju na njegovo obećanje da će nastaviti evropski put Srbije.

"Njujork tajms" podseća da je "pre samo četiri godine, Tomislav Nikolić bio na čelu partije koja je slavila osumnjičene ratne zločince i koja je smatrala da je za Srbiju bolje da bude ruska provincija, nego da se priključi EU". Takođe, navedeno je i da je Nikolić bivši upravnik groblja i da je njegov nadimak "Grobar".

List piše da je Nikolić proračunato poslao poruku onima koji strepe da je reinkarnacija Slobodana Miloševića, da će Srbiju zadržati na evropskom putu.

"Rusiju nije spominjao, iako mu je Putin među prvima čestitao na pobedi", piše list.

"Njujork tajms" navodi da je Nikolić osvojio ljude koji se suočavaju sa teškoćama zbog pada standarda, u vreme kada je EU izgubila na privlačnosti zbog sopstvenih problema.

List je objavio i navode prijatelja bliskih novom predsedniku, koji tvrde da je on izuzetan čovek koji se namučio u životu. Takođe, piše da ga mnogi Srbi vide kao zaštitnika, bez obzira što je u ovoj kampanji sakrio svoju naklanost Rusiji i istakao želju za saradnjom sa evropskim liderima.

2024 © - Vesti online