Sreda 23.05.2012.
15:51
Vestionline, novosti.rs

Genčić: Jeleni treba psiholog!

Psihološki problemi - Jelena Janković

Nekada najbolja teniserka sveta, Jelena Janković, turnire u Štutgartu, Madridu, Rimu i Briselu završila je već u prvom kolu. Ispala je i iz Top 20 posle pet i po godina, muče je i leđa, nikako da uđe u nekadašnju formu i stabilizuje igru, a ni novi trener Željko Krajan nije doneo rešenje "preko noći".

Jelena Genčić, zaslužna za uspehe Novaka Đokovića i Monike Seleš, koja je godinama bila na čelu naše FED kup selekcije, smatra da se sve to ne dešava zbog krize u igri, već isključivo zbog psihološkog momenta.

"Ne gubi ona što ne zna da igra tenis. Zna da ga igra, i to fenomenalno. Ali neuspehe doživljava zbog nedovoljne psihološke pripremljenosti. Ne mogu ja o tome da govorim. Za to postoje stručnjaci, i neka joj psiholozi i psihijatri pomognu. Naime, u svakom poslu koji radite, dođe do zasićenja, i to se upravo dešava i u njenom slučaju. Nema ko da je vodi. Mora da joj se kaže da mora da radi, ako hoće uspehe. Ovako, ona samo tone sve niže i niže", kaže Genčićeva.

Jankovićeva tvrdi da je gladna tenisa, a zato je i angažovala novog trenera Krajana, sa kojim vredno trenira.

"Ona mora da radi pet ili šest sati dnevno, a ne dva. Dakle, treninzi moraju da se dupliraju, kako bi pročistila misli i koncentrisala se isključivo na tenis. Međutim, Jelena sad ima i drugih obaveza, koje su joj veoma važne u životu. Mogu to da razumem, ali neka ne izjavljuje da će biti opet najbolja", zaključila je Genčić i dodala da ne želi da ispadne da je Jelenin žestoki kritičar.

"Nije to baš tako. Moram da priznam da nije nimalo lako uraditi to što je ona postigla u karijeri. Svaka joj čast na svemu. Samo mi je žao što nije 'trajala' još nekoliko godina. Ovo je i škola za buduće generacije", zaključuje Genčićeva.

2024 © - Vesti online