Utorak 22.05.2012.
19:48
Beta

Kuntić: Nista novo za Hrvate posle izbora Nikolica

Kuntić: Nikolić neće skrenuti sa evropske orijentacije
 

Kuntić je rekao da hrvatsko pitanje u Srbiji nije ni u deset prioriteta spoljne politike Srbije i da ne očekuje bitnije promene, jer će izvršnu vlast i dalje imati proevropske snage. Upitan o budućim odnosima Srbije i Hrvatske, Kuntić je odgovorio da očekuje da će ta saradnja biti na nivou bilateralnih odnosa.

"Biće uvažavanja, stavljanja na sto vrućih tema sa obe strane, a takve odnose očekujem do ulaska Hrvatske u punopravno članstvo u EU. Šta će se dešavati posle toga, videćemo", rekao je Kuntić.

Lider DSHV-a je ocenio i da Nikolić neće skrenuti sa evropske orijentacije, te da bi mu svaka druga opcija i eventualno okretanje Rusiji, Kini ili nekog drugoj opciji donela gubitak na sledećim izborima.

"Istrajavanje na evropskoj politici Nikoliću će doneti koristi slične onima koje je Dačić stekao posle ulaska u Vladu sa evropskim snagama u Srbiji", rekao je Kuntić.

Kuntić je ocenio da je Nikolić na predsedničkim izborima pobedio kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića zbog ležernosti birača evropske opcije i zbog nezadovoljstva građana politikom vođenom u protekle četiri godine i nezadovoljstva svakodnevnim životom.

2024 © - Vesti online