Utorak 22.05.2012.
19:12
Beta,B92

Bramerc: Ko je skrivao haške optuženike?

Serž Bramerc: Važno je da saznamo ko je optuženicima pomagao u skrivanju
 

"Veoma je važno da saznamo da li su ljudi koji su pomagali beguncima dolazili iz javnih službi ili su to bili članovi njihovih porodica", rekao je Bramerc na konferenciji za novinare u Beogradu posle sastanka s predstavnicima srpskog tužilaštva za ratne zločine.

Bramerc je rekao da je to veoma važno i zato da bi se proverilo jesu li njegovi sagovornici iz Srbije u prethodnom periodu bili iskreni kada su govorili o potrazi za haškim beguncima. Haški tužilac je rekao i da je utvrđivanje činjenica o jatacima haških optuženika nešto preko čega se neće preći tek tako.
 

Bramerc je rekao da ne želi da stvori utisak da je saradnja Srbije sa Haškim tribunalom loša, istakavši da je tužilaštvo veoma zadovoljno time što su svi optuženici uhapšeni, kao i konkretnom saradnjom sa institucijama na čijem su čelu Vladimir Vukčević i Rasim Ljajić.

"Pozitivni aspekti te saradnje, međutim, neće me sprečiti da insistiram na tome da se istraži mreža jataka", rekao je Bramerc.

On kaže da je priča o jatacima jedan od glavnih razloga njegove današnje posete Beogradu, kao i da je danas dobio neke nove informacije o tome, ali da se nada većem napretku u rasvetljavanju tog pitanja.

2024 © - Vesti online