Utorak 22.05.2012.
18:38
Smedia

"Plava frakcija" cepa demokrate?

Raskol u demokratama zbog Tadićevog poraza
 

Demokratska stranka ozbiljno je uzdrmana porazom svog lidera Borisa Tadića na izborima za predsednika. Da stvar bude gora, Tadić je izgubio tamo gde je bio uveren u pobedu. Po svemu sudeći, najviše je zaboleo poraz u Beogradu, pa se za stranačko rukovodstvo na ovom nivou sprema čistka, odnosno izbori kako su to "jezički stilizovali" u DS-u.

Međutim, rascep u stranci je verovatno još dublji. O tome govore i saopštenja takozvane "Plave frakcije" na Internetu u kojima se navodi da je deo članova i funkcionera razočaran delovanjem stranke u poslednje četiri godine.

U Demokratskoj stranci za sada demantuju postojanje frakcije i tvrde da je sve, najverovatnije, "maslo" SNS-a.

"Ako ste član DS-a, a nezadovoljni ste time što se u Srbiji i posle više od 10 godina kako je naša stranka na vlasti nije odmaklo u razvoju demokratije, državnih institucija i standarda građana, onda ste deo Plave frakcije“, navedeno je u saopštenju ove grupe.

Ova nezvanična frakcija osula je paljbu po neimenovnim funkcionerima DS-a, okrivljujući ih za pad rejtinga stranke:

"Naš cilj je da takve uklonimo iz političkog života i da podržimo one koji su svojim radom ostvarili dobre rezultate i koji nisu deo afera koje narušavaju ugled stranke. Samo jedan manji deo je zadovoljan, a to su uglavnom funkcioneri okruženi grupama svojih pristalica koje ih podržavaju".

Simbol ovog novoosnovanog pokreta je otvorena šaka, a kako navode, velika većina članova DS-a je za promene.

"Nažalost, u mnogim odborima su isplivali pogrešni ljudi koji su se okružili svojim ljudima koji služe drugim građanima za podsmeh, a kako izgleda kada takvi nešto organizuju možemo videti na YouTube gde nam se cela Srbija smeje", navedeno je u saopštenju, aludirajući na prošlogodišnji ispad čuvene Slađe iz Niša.

2024 © - Vesti online