Utorak 22.05.2012.
17:10
Beta

SPS: I Tadić i Đilas mogu na čelo vlade

Imaju podršku socijalista: Dragan Đilas i Boris Tadić
 

"Nemamo ništa protiv toga da Tadić bude premijer, ali je bitno programski opredeliti buduću vladu i u kom će smeru ona ići", rekla je Vukomanovićeva.

Ona je na pitanje novinara da li je SPS-u prihvatljiv i zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas za premijera rekla da je on dokazao svoj legitimitet i sposobnost i istakla da SPS ne odlučuje o kadrovskim rešenjima DS-a.

On je dodala da SPS "nije opterećen" personalnim rešenjima u budućoj vladi i istakla da je ta stranka potvrdila strateško artnerstvo sa Demokratskom strankom. Upitana da li će SPS pregovarati sa Srpskom naprednom strankom, Vukomanovićeva je istakla da su socijalisti potvrdili svoje strateško partnerstvo sa DS-om i da su dali dovoljno signala da je ono održivo.

"Mi smo dali dovoljno signala da je partnerstvo sa DS-om održivo i ono je pozitivno nagrađeno na izborima, s obzirom da je politika koju smo vodili dobila 135 poslaničkih mesta. Imamo legitimitet da na sličan način formiramo vladu", kazala je potpredsednica SPS-a.

Prema njenim rečima, Tadić i Ivica Dačić su iskusni političari, a u politici je moguć kompromis i u toku je proces pregovora.

2024 © - Vesti online