Utorak 22.05.2012.
12:39
Jutarnji.hr, Slobodna Dalmacija

Hrvatski sveštenik ubio Marka Kraljevića

Ivan Sinanović na svojoj "hond šedou"

Kako izveštavaju hrvatski mediji u kući sveštenika Sinanovića došlo je do fizičkog obračuna, u kojem je Kraljević zbog teških povreda. Šta je dovelo do sukoba dva lokalna funkcionera, jednog duhovnog i drugog svetovnog, za sada se ne zna. 

Šta se noćas tačno dogodilo utvrdiće policija i državni tužilac koji su na terenu.

Portparol policijske uprave dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero potvrdila je noćašnji događaj i rekla da je zbog sumnje da je počinio ubistvo noćas priveden 43-godišnjak.

Policija je saopštila da je telo nastradalog Marka Kraljevića bilo na samom ulazu u županijsku kuću, a u njegovoj neposrednoj blizini nalazio se osumnjičeni don Sinanović.

Župnik i njegovi ljubmci 

Ovo nije prvi put da šira hrvatska javnost čuje za sveštenika župe Svete Marije Magdalene iz Baćana. On je postao poznat jer je, između ostalog, bio i bajker pa su se njegove fotografije u mantiji i na motoru mogle videti u hrvatskoj štampi.

Opisujući sebe u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju" don Sinanović je rekao da je "više kao Robin Hud". "Dalmacija" prenosi kako je ispred kamenog zida županijske uće bio parkiran moćni motor, a oko nogu su se motali sveštenikovi psi stafordi.

"Ako ne mo'š trista kila gurnit, onda za tebe nije ovaj motor", smejao se tada s masivne "honde šedou" od 750 kubika.

Iako se uzrok sukoba sa lokalnim funkcionerom i dalje ne zna, uizgleda da nije bio preterano omiljen među pastvom, o čemu svedoči i podatak da je neko ustrelio u glavu njegovog omiljenog psa - staforda Tora.

2024 © - Vesti online