Utorak 22.05.2012.
11:46
Vestionline

Mikec osvojio zlato na Svetskom kupu u Milanu

Damir Mikec

Srebro je pripalo Tijan Džangu iz Kine sa 664,6 krugova, dok je bronzanu medalju tek u raspucavanju dodatnim, 11. metkom osvojio Đuzepe Đordano iz Italije sa 657,2 krugova.


Mikec je u osnovnom delu sa 574 kruga izjednačio sopstveni državni rekord sa Svetskog kupa u Minhenu 2009, a to je ujedno i najbolji rezultat na svetskim kupovima ove sezone.

Od srede u Minhenu


Srpska reprezentacija je sedma nacija po rezultatima na Svetskom kupu u Milanu.


Srpski strelci su osvojili dve medalje, pošto se, osim zlata Mikeca, Jasna Šekarić okitila bronzom, takođe MK pištoljem.


U ponedeljak se reprezentacija Srbije preselila u Minhen, gde u sredu počinje poslednji Svetski kup ove godine.

"Presrećan sam, ne samo zbog medalje nego i zbog odličnog rezultata. Lepo je kada na velikom takmičenju u olimpijskoj konkurenciji postigneš državni rekord. Nije mi smetala ni kiša koja je padala skoro sve vreme. U finalu sam napravio samo jednu grešku, ali ona u suštini nije mogla da bitnije utiče na plasman, jer sam imao veliku foru posle osnovnog dela. Nadam se da će i u Minhenu biti dobrih serija, na tom strelištu sam uvek dobro gađao", rekao je Damir Mikec posle trijumfa.


Mikecu je to druga zlatna medalja na svetskim kupovima, a ukupno četvrta. Prethodni trijumf srpski strelac ostvario je u Fort Beningu 2010. godine vazdušnim pištoljem.

2024 © - Vesti online