Utorak 22.05.2012.
04:34

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Čojstvo je pobeći kad se dva brkata ljube u usta

Dragan Marković Palma: Ne interesuje me šta gejevi rade u četiri zida, a smeta mi kad se oko toga diže buka i kad se javno eksponiraju

Da li znate da gradonačelnik Beograda Dragan Đilas u Beogradu završava nekoliko sigurnih kuća za pripadnika LGBT populacije koje je odbacila porodica?
- Njegova stvar. Ne znam šta je Đilasu. Ja se tom LGBT populacijom ne bavim.

Vi to ne podržavate?
- Nemam ništa protiv. Ako kao gradonačelnik smatra da je njegovom gradu to potrebno, onda u redu. Mene ne interesuje šta gejevi rade u četiri zida, a smeta mi kad se oko toga diže buka i kad se javno eksponiraju.

U stvari, reč je o zaštiti gejeva

Da li biste vi u Jagodini napravili sigurnu kuću za homoseksualce?
- Nemam para za to. Vodim računa o prioritetima. Bitnije mi je da se rađaju deca i da se izborimo sa belom kugom. Ne bih voleo da vidim da se dva muškarca sa brkovima ljube u usta.

A da vam se to desi?
- Pobegao bih. Morao bih da demonstriram čojstvo, a to znači da zaštitim druge od sebe.

Đilas je takođe kazao da i na neke političare treba izvršiti pritisak jer o homoseksualcima jedno pričaju sa ambasadorima, a drugo govore novinarima?
- Ja ne podležem pritisku.

Možda je mislio na vas...
- Zato što se družim sa ambasadorima? Moguće. Ali ne pričamo svaki dan o tome. Obično smo o ovoj temi raspravljali kada je gej parada bila otkazana. Samo o toj temi isto pričam i njima i medijima. Ne lažem.

Šta ste o toj temi pričali sa ambasadorima?
- Ono što mislim. Mogu da rade šta god hoće, ali kod kuće, a ne da to deca gledaju na ulici. Bivši ambasador Švedske Krister Bringeus je moj prijatelj, a kada je 2010. otkazana gej parada, autobusom je gejeve vozio u dvorište ambasade. Posle je prepričavao kako je dok ih je transportovao komentarisao: "Valjda neće Palma da se ljuti."

I, šta je bilo?
- Družili smo se i dalje. Ne pozivam ja na nasilje i krvoproliće. Ipak, nije u redu da ne damo malinarima ili traktoristima da iskažu protest šetajući Beogradom, a da to rade gejevi.

2024 © - Vesti online