Ponedeljak 21.05.2012.
18:02
Beta

"Nikolićevom pobedom jača pozicija SPS-a"

Ivica Dačić i Slavica Đukić Dejanović

Vuletić je u izjavi ocenio da Nikolićeva pobeda ne bi trebalo bitno da utiče na formiranje vlade i istakao da "predugovor" Demokratske stranke i SPS-a ne bi trebalo da bude doveden u pitanje.

"Nikolić će ponuditi šansu da formira vladu neko iz SNS, ukoliko oni u tome ne uspeju tu je DS da pokuša, ukoliko oni ne uspeju, biće ponuđeno socijalistima, ali pretpostavljam da predugovor koji je skplopljne između DS i SPS ne bi trebalo da bude doveden u pitanje izborom Nikolića", rekao je Vuletić.

On je ocenio da je pobeda lidera naprednjaka na predsedničkim izborima posledica toga što je Nikolićev tim, za razliku od Borisa Tadića, uspeo da motiviše veći broj pristalica da glasaju za njega.

Prema njegovim rečima izborni rezultat je bio "očekivano tesan". "Dva do tri odsto koje je osvojio Nikolić nije tako mnogo, izašlo je ispod polovine ukupnog broja birača", rekao je Vuletić i dodao da je atmosfera koja je stvorena - da Tadić sigurno prolazi, delimično uticala na birače da se opuste i ne izađu na glasanje.

2024 © - Vesti online