Ponedeljak 21.05.2012.
14:47
Vestionline, Beta

Đoković ostao bez titule u Rimu

Dobio drugo finale za redom - Rafael Nadal i Novak Đoković

Španac se ovom pobedom vratio na drugo mesto svetske rang liste tenisera, pošto je prestigao Švajcarca Rodžera Federera, dok je Đoković uprkos porazu ostao na vodećoj poziciji.

Prvi brejk u duelu prošlogodišnjih finalista napravio je Nadal u petom gemu, kada je poveo sa 3:2. Đoković je uzvratio već u sledećem gemu, pošto je oduzeo servis Špancu i izjednačio.

Novu šansu za brejk srpski teniser imao je u desetom gemu, pri vođstvu sa 5:4 i 40:30. Sudija je, međutim, odlučio da ponovi poen na servis Nadala, pošto je pokazao da je aut, a ispostavilo se da je loptica zakačila liniju. Đokoviću je posle toga značajno pala koncentracija, što je Nadal iskoristio i poveo sa 1:0 u setovima.

Španac je dobio i prva dva gema drugog seta, iako je Đoković u drugom imao četiri brejk lopte. Vodeći teniser na svetskoj rang listi uspeo je potom na svoj servis da smanji na 1:2 i prekine seriju od pet izgubljenih gemova.

U četvrtom gemu Đoković je opet imao nekoliko prilika za brejk, ali je Španac sačuvao svoj servis i poveo sa 3:1. Posle toga Nadal je kontrolisao igru, i uprkos novim brejl loptama za Novaka, ipak je priveo kraju novim brejkom za konačnih 6:3.

“On je uvek favorit, čak i kada ga pobedim sedam puta, on je jednostavno najbolji igrač na svetu na ovoj podlozi. Mislim da je naše finale u Rimu bilo prilično izjednačeno, iako me je dobio u dva seta. Ali, ako ne iskoristite šanse protiv Rafe, on uhvati zalet. Napravio sam mnogo grešaka, koje ne smeju da se dese kada igrate protiv Nadala. U Pariz idem sa sampouzdanjem jer je jedna sjajna nedelja iza mene”, rekao je Đoković posle meča.

Španskom teniseru ovo je šesta titula na turniru u Rimu.

2024 © - Vesti online