Ponedeljak 21.05.2012.
16:23
Beta

Šta će biti s našom ekonomijom nakon izbora?

Nema bitnije izmene strategije zemlje: Goran Nikolić

Nikolić je agenciji Beta rekao da pobeda lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića neće negativno uticati na evropske integracije i priliv stranih investicija.

"Imamo dve stranke (DS i SNS) koje su ideološki različite, ali su strateški slično pozicionirane, tako da nema bitnije izmene strategije zemlje", rekao je Nikolić, koji je i saradnik Instituta za evrpske studije.

Kako je dodao, novi predsednik Srbije je najavio da nastavlja put ka Evropskoj uniji tako da njegova pobeda neće negativno uticati na evropske integracije.

Nikolić je ocenio da je rezultat predsedničkih izbora dobra poruka stranim inevstitorima jer pokazuje "da je ovo slobodna zemlja i da opozicija može da pobedi na izborima".

"To je potvrda demokratije u Srbiji, znači da imamo slobodne izbore i da je Srbija zlobodna zemlja, bilo ko da pobedi", kazao je Goran Nikolić.

Američka privredna komora od vlasti očekuje stabilnost

 

Američka privredna komora u Srbiji objavila je da od nove vlasti u Srbiji očekuje političku i ekonomsku stabilnost. Dugoročni pozitivni razvoj poslovnog ambijenta u značajnoj meri zavisi od strateške koordinacije i punog razumevanja potreba privrede i investitora na svim nivoima vlasti, kazali su agenciji Beta u Američkoj privrednoj komori povodom izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije.

 

"Kao i do sada, politička i ekonomska stabilnost, predvidljivost investicione klime, nastavak reformskih procesa, poboljšanje regulative, kao i dosledna primena usvojenih mera predstavljaju najvažnije faktore za investitore u Srbiji i nastavljaju da budu jedan od primarnih zadataka svih relevantnih institucija u zemlji", istakli su u Američkoj privrednoj komori.

2024 © - Vesti online