Ponedeljak 21.05.2012.
12:12 >> 15:24h
Beta

CG: Vlast i opozicija pozdravljaju Nikolića

Vladajuća, Milova partija, prva čestitala Nikoliću

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je za današnju podgoričku "Pobjedu" rekao da "svaku demokratski iskazanu volju građana treba poštovati". On je Nikoliću poželeo da ostvari program zbog kojeg mu je poveren mandat.

"Uveren u bliskost odnosa Crne Gore i Srbije, uzajamno poštovanje i ravnopravnost, siguran sam da predsednici dve države treba da budu posvećeni afirmaciji takvih vrednosti", kazao je Vujanović.

Čestitao i Lukšić

 

Predsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić je, uz čestitku na pobedi, izrazio očekivanje da će Crna Gora i Srbija "nastaviti da sarađuju i da grade dobre odnose".

Lukšić je ocenio da će novi predsednik Srbije doprineti unapređenju regionalne saradnje i svih ciljeva kojima su posvećene Crna Gora i Srbija.

Lider Nove srpske demokratije (NOVA) Andrija Mandić ocenio je da su građani Srbije "još jednom pokazali da imaju snage da na izborima menjaju stanje u zemlji". Mandić, čija partija blisko sarađuje sa Nikolićevom strankom, sinoć je telefonom čestitao kanidatu SNS-a pobedu na predsedničkim izborima.

"NOVA i SNS imaju najtešnju moguću saradnju od osnivanja jedne i druge stranke. Čvrsto smo uvezani programski i ideološki, a vodeći funkcioneri naših stranaka imaju izgrađena lična prijateljstva i to ćemo upotrebiti kako bismo u budućnosti izgradili bolje odnose Srbije i Crne Gore", kazao je Mandić podgoričkim medijima.

Mandićeva partija je jedina opoziciona partija u Crnoj Gori koja je otvoreno podržavala Nikolića u trci za predsednika Srbije. Predsednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić kazao je da poštuje izbornu volju građana Srbije, ali da je takav izbor suprotan njegovim "ličnim preferencijama".

Rezultati izbora u Srbiji sinoć su bili udarna vest na crnogorskim elektronskim medijima. Podgorička štampa na naslovnim stranama danas najavljuje opširne tekstove o pobedi Nikolića, prve procene kako će se to odraziti na političku scenu Srbije, kao i na odnose sa susedima.

U prvom planu je Nikolićeva ocena o odnosima s Crnom Gorom za koje je kazao da su "lošiji" nego s Hrvatskom, što je, kako je ocenio "neprirodno".

"U Crnoj Gori živi mnogo građana koji se izjašnjavaju kao Srbi i njima treba omogućiti najbolje uslove za život, a njihovoj deci najbolje uslove za napredovanje i na tome ću intenzivno raditi i sa vlašću i sa opozicijom u Crnoj Gori", najavio je novoizabrani predsednik Srbije.

2024 © - Vesti online