Ponedeljak 21.05.2012.
09:17 >> 09:24h
Jutarnji.hr

Novi predsednik HDZ-a sinoć plašio stranku Nikolićevom pobedom?

Šef tajnih službi na čelu najveće opozicione partije: Tomislav Karamanko

Novi predsednik HDZ-a je naglasio da će "oštro braniti nacionalne interese", a da je njegova stranka istorijska i da poziva na istorijsku odgovornost.

Hrvatski mediji navode da je tokom noći, kada je održavan drugi krug partijskih izbora Karamanko slao SMS svojim stranačkim kolegama u kome je pisalo: "U Srbiji je pobijedio Nikolić, zar mislite da mu se može suprotstaviti pjesnik u bijeloj kuti?"

Jedan od najrazočaranijih u rušenje partijskog vrha HDZ-a bio je Vladimir Šeks, koji je gorak ukus svog i Kosorkinog poraza spirao pivom i psovkama. "Meni nekad baš dođe da opsujem, kao recimo sada. Nek' ide sve u p.... m......", rekao je Šeks novinarima.

Jadranka Kosor je stranku napustila rečima da će odmah spakovati svoje stvari i isprazniti prostorije, a tokom dana čestitati pobedniku. U stranci su se mogli čuti i komentari da je izbor Karamanka za predsednika "samoubistvo HDZ-a", dok mnogi, ne želeći da im se otkrije ime, kažu da im smeta Karamankova svita policajaca, bezbednjaka i drugih opasnih likova.

Opšti utisak je da, bez obzira na pobednika, od danas kreće čistka u najvećoj hrvatskoj opozicionoj partiji.

2024 © - Vesti online