Ponedeljak 21.05.2012.
10:27
Vestionline

London dočekao evropske šampione!

Prvaci Evrope na ulicama Londona

Dugo je London bio najveći evropski grad koji nikad nije imao prvaka Evrope u fudbalu. Kakva ironija, prestonica zemlje u kojoj je ovaj sport nastao nikada nije videla uživo pehar Lige šampiona.

Pre četiri godine debljina stative je učinila da trofej ode za Mančester i samo dosolila ranu fanovima Čelsija. Od subote uveče je sve drugačije! London je imao istorijsku priliku da se raduje - njegovi "plavci“ su prvaci Evrope.

Svečana povorka krenula je oko 18 časova sa stadiona "Stamford Bridž", a maršuta je ista kao pre dve godine kada se slavila osvajanje duple krune.

Najveće ovacije navijača "plavaca" dobio je, naravno, Didije Drogba, koji je sinoć postigao izjednačujući, ali i odlučujući pogodak u penal seriji na 'Alinac Areni'.

Među igračima Čelsija nalazio se i vlasnik kluba, prebogati Roman Abramovič, koji je posle milijardu uloženih evra konačno uspeo u nameri da od kluba sa "Stamford Bridža" stvori evropskog šampiona.

Trener Čelsija Roberto di Mateo je osvojio sa klubom evropski kup i FA kup, u prošla dva meseca od kada je zamenio smenjenog Andre Viljasa Boaša.

"Danas je fantastičan dan za Čelsi koji je prvak Evrope", rekao je Di Mateo.

2024 © - Vesti online