Ponedeljak 21.05.2012.
08:00
Vestionline

Najlepša sela na svetu

Na sajtu foxnews.com sastavili su listu najlepših sela na svetu, a mi vam ovom prilikom predstavljamo neka od njih koja se isplati posetiti ako žudite za idiličnim odmorom.

Bilburi, Engleska - Kamene kućice iz 14. veka koje se nalaze uz Arlington Roud u Bilburiju najfotografisanije su u ovom živopisnom selu koje je pisac Vilijam Moris opisao kao najlepše selo u Engleskoj. Bilburi je smešten na reci Koln u brdovitom srednje-zapadnom delu Engleske.

Savoka, Italija - Istorijsko sicilijansko selo Savoka smešteno je na brdu između gradova Mesina i Taormina na istočnoj obali. Posetioci ovog živopisnog sela biće oduševljeni onim što se nudi ako su u potrazi za idiličnim i predivnim malim mestom.

Vengen, Švajcarska - Zahvaljujući lokaciji u Alpima i tradicionalnim drvenim apartmanima, Vengen je švajcarsko selo iz snova koje izgleda kao iz Hajdinih pustolovina. Činjenica da su automobili u selu zabranjeni, dodatno doprinosi njegovom šarmu. Selo je već dugo popularno alpsko turističko središte. Isplati se posetiti ga.

Ez, Francuska - Mediteranski duh, srednjovekovni šarm, zadivljujući pogled i blizina Nice, učinili su ovo mesto na litici popularnom destinacijom na francuskoj rivijeri.

Češki Krumlov, Češka - Nalazi se na reci Vltavi, a sagrađeno je oko dvorca iz 13. veka s gotskim, renesansnim i baroknim elementima. Izvanredan je primer malog srednjovekovnog sela čija je arhitektura ostala netaknuta. Zbog toga je istorijski centar mesta 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi.

2024 © - Vesti online