Subota 19.05.2012.
21:05
Alo

Katolici žele papu u Srbiji

Glavni verski poglavar svih katolika: Papa Benedikt XVI
 

"Nije naše da sada o tome govorimo. Ukoliko Srbija ne želi da primi Svetog oca, onda će vernici iz Srbije hodočastiti u Rim kako bi videli Svetog oca“, rekao je Hočevar juče na konferenciji za novinare u sedištu Nadbiskupije upitan o svom stavu u vezi sa eventualnom posetom pape Srbiji.

Pročitajte još: Papa ne planira put u Srbiju 2013.

Hočevar je podsetio i da katolička zajednica u Srbiji ima 400.000 vernika i da Srbija u vezi s pitanjem posete pape treba da razmisli i o odnosu prema tim ljudima.


- Sabor Srpske pravoslavne crkve neće razmatrati pitanje eventualnog dolaska pape Benedikta XVI u Srbiju na proslavu 1.700. godišnjice Milanskog edikta sledeće godine u Nišu, izjavio je episkop bački Irinej.

"Ako SPC dobije signal iz samog Rima, onda će ga razmatrati", rekao je Irinej novinarima u Patrijaršiji SPC u Beogradu upitan o izjavi beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara da bi katolička zajednica volela da vidi papu sledeće godine u Srbiji. Nadbiskup Hočevar je rekao da vernici iz Srbije žele da vide papu u godini obeležavanja 1.700. godišnjice Milanskog edikta.


Milanskim ediktom iz 313. godine priznata je sloboda veroispovesti u Rimskom carstvu.

2024 © - Vesti online