Subota 19.05.2012.
14:20
Beta

RIK dodelio mandate poslanicima

Poslanici spremni da zauzmu mesta u skupštinskim klupama
 

U Skupštinu, koja ima ukupno 250 mesta, poslaničke mandate u novom sazivu ima 11 izbornih lista, od kojih je 5 manjinskih, a mandati su dodedeljni po redosledu na listi.

Sa izborne liste "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić", 73 poslanička mesta, mandate su, između ostalih, dobili Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Jorgovanka Tabaković, Velimir Ilić, Milanka Karić, Aleksandar Vulin i Borislav Pelević.

Sa izborne liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koja ima 67 poslanika, mandate su dobili Dragan Đilas, Ružica Đinđić, Rasim Ljaljić, Miodrag Stojković, genetičar iz Leskovca, Vuk Jeremić, Snežana Malović, Nenan Čanak, Milica Delević i Slobodan Homen.

Sa izborne "SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija", koja ima 44 poslanika mandate su dobili Ivica Dačić, Jovan Krkobabić, Žarko Obradović i Petar Škundrić.

Sa izborne liste DSS koja ima 21 poslanika, mandate su dobili Vojislav
Koštunica, Dragan Jocić, Slobodan Samardžić i Alkesadar Popović.

Sa izborne liste LDP-a, koja ima 19 poslanika, mandate su dobili Čedomir Jovanović, Žarko Korać, Ranka Savić, Zaharije Trnavčević, Aleksandar Jugović i Miljenko Dereta.

Sa liste URS-a, koja ima 16 poslanika, mandate su dobili Mlađan Dinkić, Veroljub Stevanović, Maja Gojković, Boško Ničić i Vladan Vasić. Savez vojvođanskih Mađara ima pet poslanika, medju kojima Balint Pastor i Elvira Kovač, Stranka demokratske akcije Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, ima 2 poslanika, Ifeta Radončića i Bajru Gegića.

Sa izborne liste "Nijedan od ponuđenih odgovora" Nikola Tulimirović, Koalicije Albanaca Riza Haljimi i liste "Sve zajedno" Emir Elfić.

Prvu sednicu novog parlamena saziva stari šef skupštine Slavica Đukić-Dejanović.

Svaki treći kandidat na listi je žena, a u slučaju da jedna od njih podnese ostavku zameniće je prvi sledeći kandidat na izbornoj listi.

Od 250 poslanika 107 je iz Beograda.

2024 © - Vesti online