Subota 19.05.2012.
10:02
Vestionline, novosti.rs

Janković bez osmorice reprezentativaca

Bez kontakta sa Sinišom Mihajlovićem - Aleksandar Janković

Mlada reprezentacija Srbija u značajno oslabljenom sastavu će odigrati prvi kvalifikacioni meč za EP u 2012. godini, pošto je cela okosnica tima preseljena u tabor A selekcije: Aleksić, Nastasić, Ignjovski, Mladenović, Lazović, Lazar Marković, Šćepović i Đuričić!

Novi strateg "orlova" Siniša Mihajlović ima veliko poverenje u nade našeg fudbala, ali je čudno da o toj odluci da će drastično da uzdrma "orliće" nije obavestio kolegu Aleksandra Jankovića.

"Nisam imao do sada nijedan razgovor sa Mihajlovićem. Ima nekih nejasnih postupaka, ali apsolutno verujem u hijerarhiju i kada nisam na njenom vrhu, pa smatram da ne bi ni trebalo da pričam o stvarima na koje ne mogu da utičem.

U prošlosti se dešavalo da pojedini selektori, kao da postoji namera, oštete sastav mlade reprezentacije, čak pred EP, uzimajući igrače koje kasnije ni ne pošalju na teren u A timu, rekao je Janković i dodao:

"Sa svakim selektorom do sada sam imao odličnu saradnju i siguran sam da će tako ostati. Meni je velika satisfakcija što su čak osmorica igrača iz mlade reprezentacije dobila šansu u A timu, podsetiću da je kod Pižona bio jedan, kod Ćurčića petorica, a sada čak osorica fudbalera su zaslužila poziv", podvlači selektor Janković.

Zato će u konkurenciji za tim na utakmici protiv Farskih Ostrva (5. jun) biti petorica debitanata: Perić, Lalić, Pantić, Malbašić i Jojić.

"Imamo reprezentaciju do 20 godina, koju smo formirali baš zbog ovakvih slučajeva, kao filter iz kojeg možemo da pozovemo igrače kada neko iz mlade selekcije ode u A tim. Sada ćemo da vidimo šta smo uradili na tom planu, da li smo napravili dobar izbor", kaže selektor nacionalnog tima do 21. godine Aleksandar Janković.


Na spisku su:
GOLMANI: Dmitrović, Kirovski (C. zvezda) i Perić (Hajduk)
ODBRANA: Savić (Dinamo Drezden), Rodić, Petković (OFK Beograd), Gudelj (Breda), Pantić (Rad), Kosanović (Krakovija), Lalić (Hajduk)
VEZNI RED: Malbašić (Rad), Medojević (Volfsburg), Mitošević (Vojvodina), S. Marković (Partizan), Jojić (Teleoptik), Krstičić (Sampdorija), Milivojević (C. Zvezda)
NAPAD: Kojić (Rad), Despotović (Spartak), Mudrinski (Jagodina) i Milunović (C. Zvezda).

2024 © - Vesti online