Petak 18.05.2012.
08:14
Večernje novosti

Ratni veteran "kalašnjikovim" ranio goste

Ratko Ž. je nasumično iz "kalašnjikova" ispalio više od sto metaka
 


U pucnjavi koja se dogodila u sredu nešto posle 21 sat ispred kafića "Kum" teško je povređena konobarica M. Č. (53), dok su S. M. (36) i M. V. (34) zadobili lakše povrede. Ratko Ž. se, prema tvrdnjama očevidaca posvađao sa vlasnikom kafića posle čega su ga izbacili iz lokala.
 

- Bio je već jako pijan kada je ušao u lokal i tražio piće - objašnjava jedan od vlasnika kafića "Kum". - Nismo ga uslužili i tražili smo da izađe napolje. Otišao je besan, ali nismo ni slutili da će da se vrati sa puškom.
 

Razjareni Ratko Ž. samo nekoliko minuta kasnije nasumično je iz "kalašnjikova" zapucao prema parkiranim automobilima, a zatim je oružje okrenuo ka kafani. Pucao je rafalno i promenio čak pet okvira.  Svedoci kažu da je ispalio više od stotinu metaka, a jedan je "zalutao" u čak stotinak metara udaljenu kuću u kojoj je u tom trenutku spavalo dvoje dece.
 

Kada je na mesto događaja došla policija, pomahnitali napadač je pokušao da pobegne, ali su ga policajci vrlo brzo savladali i stavili mu lisice. Kako nezvanično saznaje list, Ratko Ž. živi sam kao podstanar u Ulici Mihaila Šolohova nedaleko od kafea "Kum". Nije oženjen i nema dece.
 

Radio je povremeno kao stolar i nije stalno zaposlen. Komšije pričaju da nije imao prijatelja u kraju, ali da su ga često viđali na ulici.
 

- Uvek je bio pijan i često je pravio probleme po kafanama - pričaju u Ratkovom komšiluku.
 

- Sukobljavao se sa vlasnicima i često su ga izbacivali iz lokala. Viđali smo ga često kako "žicka" za pivo isred obližnje trafike. Znao je da bude agresivan. To su verovatno posledice rata. Bio je na ratištu u Hrvatskoj i kada se vratio počeo je da pije i da pravi probleme. Verovatno je sa ratišta i doneo to oružje.

2024 © - Vesti online