Četvrtak 17.05.2012.
21:14
Blic

Vlajković: Jedva čekam da odem u policiju

Ne može da dočeka da u policiji kaže sve šta ima: Stefan Vlajković
 

U razgovoru za “Blic“, Vlajković tvrdi da nije u bekstvu i da se policiji, koja je raspisala poternicu za njim, neće javiti sve dok ne prikupi potrebnu dokumentaciju kojom će dokazati da nije prevarant.


- Jedva čekam da odem u policiju i da kažem šta imam, ali pre toga moram da imam dokumenta. Studentska služba fakulteta, međutim, nije htela da mi ih dostavi - kaže Stefan, s kojim smo stupili u kontakt preko njegovog advokata Miroslava Živkovića. Prodekan za nastavu Ivan Dojčinović, međutim, kaže da fakultet nije dao dokumentaciju jer je po nju dolazio advokat koji je imao punomoćje Stefanove majke.
 

Pročitajte još:

* Srpski "naučnik" prevario državu, Švajcarce, a možda i Nasu

* Srpski “naučnik-prevarant“: Nisam radio ništa protiv zakona

* Policija traži prevaranta Stefana

- Ako dođe advokat s njegovim punomoćjem, onda će dokumenta dobiti - poručuje Dojčinović, koji kaže da je kroz dokumentaciju fakulteta prošlo samo sedam ispita koje je Stefan položio.


- Bio sam na Univerzitetu u Bonu i na osnovu projekata i semestara koje sam tamo slušao dobio sam potvrdu koju sam dostavio fakultetu. Prodekan Dojčinović je sam prošao kroz ceo projekat i video šta sam sve tamo radio. Na osnovu toga mi je zaveo te ispite. Kako, to već ne znam - kaže Stefan.


Ovakve tvrdnje Stefana Vlajkovića, Dojčinović naziva besmislenim. Vlajković kaže i da je na Tehnički univerzitet u Cirihu otišao na osnovu projekta koji je imao na Institutu za fiziku, a da je stipendiju fonda dobio kao doktorant, a ne na osnovu ocena s fakulteta.

2024 © - Vesti online