Četvrtak 17.05.2012.
19:30
Vestionline, Beta

Grant: Odlazim iz Partizana sa lepim uspomenama

Grant je svoj šestomesečni boravak u Partizanu ocenio kao "pozitivan"

"Bilo je pozitivnih stvari i od navijača na koje želim da se fokusiram. Znam da su im porazi od Zvezde teško pali, ali je činjenica da će u istoriji ostati zapisano da je Partizan osvojio petu uzastopnu titulu", rekao je Izraelac novinarima na konferenciji u Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu.

Grant je kazao da je odluku o odlasku doneo prošle nedelje iz, kako je naveo, privatnih razloga.

"Odluku sam doneo prošle nedelje, a pre toga nisam razmišljao o odlasku. Predsednik đurić me je januara zvao da pomognem klubu. Došao sam u novu ligu o kojoj nisam mnogo znao. Prvi plan je bio da osiguram prvenstvo i obezbedim tim za Evropu. Odlazak mi najteže pada zbog toga, ali su moji privatni razlozi prevladali", kazao je bivši trener Čelsija, Portsmuta i Vest Hema.

LŠ kroji satnicu Superlige

 

Sve utakmice poslednjeg, 30. kola fudbalske Super lige Srbije igraće se u nedelju od 15.00,
saopštila je Zajednica superlige.

Po pisanju beogradskih medija, umesto Granta na klupu Partizana vratiće se Vladimir Vermezović koji je vodio klub u sezoni 2004/2005.

Izraelac je rekao da ovo nije prvi put da aktivira klauzulu po kojoj može da napusti neki klub pre isteka ugovora.

Na pitanje novinara o tome da li zna ko će ga naslediti, Grant je rekao da ne zna ništa o budućem treneru Partizana.

"Ne znam ništa o mom nasledniku. Imao sam sastanak sa predsednikom na kojem smo rzgovarali o tim stvarima i siguran sam da on hoće da klubu uvek bude bolje", dodao je Grant i istakao da ga nisu pogodile kritike potpredsednika kluba Dragoljuba Vukadinovića posle poraza u "večitom derbiju" od Crvene zvezde.

"Nisam upoznao tog čoveka, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Ako se radi o nekome iz kluba, onda je to trebalo da mi kaže lično. Ovde sam se osećao kao kod kuće, nisam sreo ni jednu negativnu osobu i odlazim sa lepim uspomenama", naveo je Avram Grant.

"Igrali smo dobar fudbal, a zadovoljan sam čak i kako smo odigrali utakmice koje smo izgubili od Crvene zvezde", dodao je on.

Crno-beli će u nedelju, u poslednjem kolu Super lige, igrati protiv Metalca u Beogradu, a Upravni odbor kluba će sutra u 13.00 u SC "Teleoptik" održati vanrednu sednicu. 

Pozivnica za Granta iz Engleske

 

Na adresu FK Partizan stigla je čestitka povodom osvajanja titule šampiona Srbije i pozivnica za njegovog bivšeg šefa struke Avrama Granta, a uputili su je iz Zajednice ligaških menadžera (League Managers Association) Engleskih profesionalnih liga.

 

Naime, svake godine Zajednica ligaških menadžera, koja je kolektivni organ svih sadašnjih i bivših menadžera koji rade ili su radili u engleskim ligama, obavlja glasanje preko svih svojih članova, a biraju se najbolji treneri (menadžeri) svake godine u prve 4 engleske divizije. Ova svečanost na ‘Ostvru’ ima veliku specifičnu težinu, posebno ako se uzme u obzir koliko ‘ostrvljani’ drže do tradicije.

2024 © - Vesti online