Četvrtak 17.05.2012.
15:38
Politika

Ubio se neizabrani sudija

Foto - arhiva: Kao jedan od mogućih motiva samoubistva navodi se i to što Slobodan Fancikić nije bio ponovo izabran na sudijsku funkciju
 

U blizini sudijinog tela, kako piše beogradska ”Politika”, pronađeno je oproštajno pismo, ali podataka o njegovoj sadržini nema. Kao jedan od mogućih motiva ovakve odluke Fancikića, navodi se činjenica da nije mogao da izdrži pritisak i negativne komentare kojima je bio izložen s obzirom na to da nije ponovo izabran na sudijsku funkciju.


Iako se godinama nalazio na rukovodećim položajima najpre u nekadašnjem Opštinskom sudu u Majdanpeku, a potom i u negotinskom Okružnom sudu, Fancikić posle reforme pravosuđa, odlukom Visokog saveta sudstva, nije ponovo izabran. U obrazloženju odluke o nereizboru, prema nezvaničnim informacijama, kao jedan od razloga za odluku o nereizboru bila je navedena i njegova nedostojnost. Međutim, njegove kolege iz suda i advokature kojom se jedno vreme bavio, tvrde da ovakva konstatacija nikada nije dokazana.


- Tvrdnju da je neko nedostojan obavljanja sudijske funkcije je najteže dokazati - navodi jedan od Fancikićevih kolega.


Prema nezvaničnim informacija, sudijino telo otkrila je mlađa ćerka Danica kada je došla kući sa posla.


- Baš toga dana, njoj je istekao pripravnički staž koji je odrađivala u negotinskom osnovnom sudu. Otišla je u sud po rešenje kojim se prima u radni odnos na određeno vreme, a potom kući. Međutim, tamo ju je dočekao jeziv prizor - rekao je za ”Politiku” sagovornik blizak istrazi.


Suprugu Jadranku, učiteljicu, koja radi kao sekretarica u negotinskoj predškolskoj ustanovi, vest o samoubistvu muža zatekla je na poslu.


Svi prijatelji sada pokojnog sudije uglas govore da im je neprijatno da bilo šta kažu o smrti čoveka o kome su imali lepo mišljenje, baš kao i o njegovoj uzornoj familiji.


- Bili su skromna porodica čiji su se članovi lepo slagali. Starija ćerka je završila medicinu i nalazi se na specijalizaciji u Nišu, dok je mlađa, posle završenog pravnog fakulteta, kao pripravnik, počela da radi u negotinskom osnovnom sudu - naveo je jedan porodični prijatelj.


O mogućem motivu samoubistva sudije Fancikića, dok istraga ne bude završena, nisu bili voljni da govore ni u negotinskoj opštinskoj upravi, a ni u sudu u kojem je radio.

2024 © - Vesti online