Četvrtak 17.05.2012.
14:44
Beta

Jerkov: LSV podržava Tadića

 "Nikolićev i Šešeljev san o 'Velikoj Srbiji' prouzrokovao je gubitak desetina hiljada ljudskih života"

Jerkov je uz o protivkandidatu Tomislavu Nikoliću rekla da "u njemu i dalje postoji Srpska radikalna stranka".

"Nikolić možda jeste skinuo bedž sa likom Vojislava Šešelja sa revera i pokušava da se prikaže kao nova politička snaga, ali se u prethodne dve nedelje videlo da Srpska radikalna stranka i dalje postoji u njemu", kazala je Jerkov na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da građani ne mogu da zaborave šta su sve Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i svi njihovi saradnici učinili - odnosno ne mogu da zaborave ni ratove, ni siromaštvo, ni inflaciju.

"Nikolićev i Šešeljev san o 'Velikoj Srbiji' prouzrokovao je gubitak desetina hiljada ljudskih života, upropastio milione sudbina ljudi iz celog regiona", kazala je Jerkov.

Prema njenim rečima, Nikolićevi koalicioni partneri su Aleksandar Vulin, za koga je rekla da je bio dugogodišnji "zamenik supruge" Slobodana Miloševića, Mirjane Marković, zatim Velimir Ilić koji je Vojvodinu pokušao da ošteti za 450 miliona evra kroz lošu koncesiju na auto-put Horgoš-Požega, kao i Vojislav Koštunica koji je
otvoreno protiv ulaska Srbije u EU.

"Tomislav Nikolić predstavlja antievropske, antidemokratske i anticivilizacijske snage na političkoj sceni Srbije, a ovoga puta on je prikriven u naizgled demokratsku i proevropsku opciju", ocenila je Aleksandra Jerkov.

Ona je pozvala građane da u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine podrže kandidate LSV koji se takmiče protiv kandidata Demokratske stranke i Srpske napredne stranke.

2024 © - Vesti online