Četvrtak 17.05.2012.
13:06
Vestionline

Nove avanture u organizaciji "Vajld Serbia"

Avanturisti iz Valjeva predstavili su avanturističke aktivnosti kroz Srbiju kao nov turistički proizvod naše zemlje, u želji da se ova vrsta aktivnog odmora što više razvije. Ovakav vid turizma prava je prilika za upoznavanje i popularizaciju novih, manje poznatih ili nepoznatih destinacija u Srbiji.

Da aktivan odmor nije želja i prohtev malog broja ljudi pokazuje podatak da se u prošloj godini preko 1.000 znatiželjnih turista oprobalo u ekstremnim programima koje nudi ova organizacija. Grupe koje su posećivale ove avanture su uglavnom između 25 i 40 godina, s tim što izuzeci nisu i deca sa roditeljima, ali i učesnici od preko 60 godina. Pored zainteresovanih pojedinaca, u avanturama su se oprobali I korporativni klijenti, maturantske ekskurzije iz inostranstva, kao i ambasadori stranih zemalja u našoj zemlji.


Kanjoning, posete speleološkim objektima, kajaking avanture na jezerima i rekama, treking i planinski biciklizam su samo deo programa koji su prilagođeni afinitetima i mogućnostima zainteresovanih turista, kojima za učešće nije potrebno prethodno iskustvo ili posebna fizička spremnost i kondicija.

"Vajld Serbia" za ovu turističku sezonu nudi takozvane "hard adrenalin avanture" u koje spadaju kanjoning (sport u vodama vertikalnih kanjona, prirodnih bazena, virova, brzaka i vodopada) i speleo avanture (istraživanje pećina i jama). Oni koji su za malo opušteniju avanturu mogu da isprobaju kajak u najlepšim i skrivenim predelima planinskih reka i jezera, trek i mountin bajk avanture - atraktivne šetačke i biciklističke ture u kojima je akcenat stavljen na prirodne atrakcije i na manje elemente avanture koje ih prate.

Organizuju se na terenima Valjevskih planina - Divčibarama, Medvedniku, Jablaniku, Povlenu I Torničkoj Bobiji, kao i na planini Tari, Zlatiboru i Zlataru. U okviru trek programa, pored planinskih masiva organizovane su posete atraktivnim kanjonima Gradca i Trešnjice.

Ovo su samo neke od aktivnosti koje možete isprobati sa avanturistima iz "Vajld Serbie". Više informacija o ekspedicijama, manifestacijama i događajima možete pogledati na sajtu www. wildserbia.com.

2024 © - Vesti online