Četvrtak 17.05.2012.
12:37
Beta

KPS uhapsio Srbina dok je vodio dete u obdanište

Srbi blokirali put dok se ne otpusti uhapšeni Miljković

Meštani tvrde da je Miljkovića uhapsila tajna služba Kosovske policije jutros oko 7.30 kada je iz sela Suvi do išao ka Kosovskoj Mitrovici kako bi odveo dete u obdanište.

Regionalni portparol policije Besim Hoti potvrdio je novinarima da je Miljković priveden u Regionalnu istražnu jedinicu u južnom delu grada, pod sumnjom da je "učestvovao u rušenju kontrolnog punkta u naselju Tri solitera".

"Njegovo saslušanje još nije obavljeno, jer se čekao njegov advokat", rekao je Hoti i dodao da će biti "sasluašan pod sumnjom da je počinio krivično delo oštećenja pokretne imovine Kosovske policije".
 

Zbog hapšenja Miljkovića Srbi su organizovali protest ispred zgrade Skupštine opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice, a potom blokirali put ka multietničkom selu Suvi do i navode da se neće skloniti dok on ne bude pušten iz policije.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, koji protestuje sa građanima, rekao je da je hapšenje Miljkovića, osumnjičenog za uništenje imovine kosovske policije, još jedan pritisak na Srbe sa severa Kosova i Metohije, ali i na UNMIK administraciju jer Albanci teže da ugase misiju UN.

Njihov plan je, kako je naveo, da umesto UNMIK-a u severnom delu Kosovske Mitrovice oforme takozvanu Opštinu Mitrovica sever koja bi radila po zakonima Kosova.

2024 © - Vesti online