Četvrtak 17.05.2012.
12:07
Telegraf.rs

Mihina promocija odložena zbog 150.000 evra

Stalo oko poreza - Miha i Tole

Pet dana pred utakmicu sa evropskim i svetskim prvakom Španijom, Srbija i dalje nema selektora, jer Siniša Mihajlović pokušava da Fudbalski Savez Srbije stavi pred svršen čin i “istera svoje”.

Mihajlović i FSS još nisu postigli dogovor o imenovanju legendarnog fudbalera ne mesto selektora “orlova”. Prema informacijama 'Telegrafa', kamen spoticanja je 150.000 evra, koje Mihajlović na ime plate koja iznosi 400.000 evra godišnje, mora da plati na ime poreza u Italiji.

Mihajlović zahteva da FSS plati porez, iz srpske kuće fudbala misle da su mu već i dovoljno ustupaka napravili i ne žele da mu pored plate i bonusa plaćaju i porez.

Posle slučaja sa Radomirom Antićem, čelni ljudi srpskog fudbala ne žele više da dođu u sličnu situaciju, ali istovremeno ispadaju neozbiljni jer dovode reprezentaciju u smešnu situaciju pet dana pred okršaj sa “crvenom furijom”.

"Danas je iz Italije stigao ekspertski tim advokata i menadžera iz Italije, koji su obećavali da će do srede završiti posao oko plaćanja poreza u Italiji i da će taj problem biti rešen. Ali, obećanje nije ispunjeno i cela stvar oko plaćanja poreza je prolongirana za ponedeljak, što je i poslednji rok?! ", kaže za Telegraf izvor blizak FSS-u.

Ono što je FSS obećao Mihajloviću i njegovim konsultantnima je da će sav plaćeni porez nadoknaditi u vidu bosnusa, ukoliko uspešno obavi svoj posao i odvede reprezentaciju na Svetsko prvenstvo u Brazilu. U tom slučaju bi na bonus bila dodata suma, koju je Mihajlović platio u Italiji na ime poreza. Ali, Mihajlović ne želi da njegova zarada zavisi od rezultata, kao što nije želeo ni Radomir Antić.

Takođe, u celu priču o podmlađivanju reprezentacije se ne uklapa Mihajlovićev dvogodišnji ugovor, jer u većini slučajeva selektori potpisuju četvorogodišnje ugovore, na dva kvalifikaciona ciklusa, kako bi u potpunosti sproveli smenu generacija. Dvogodišnji ugovor ide na ruku selektoru, ukoliko recimo dobije neku klupsku ponudu, u Mihajlovićevom slučaju to bi mogao da bude Lacio, jer postoje spekulacije da ga Rimljani baš hoće, pa se čini da srpski stručnjak samo kupuje vreme i diže cenu…

2024 © - Vesti online