Sreda 16.05.2012.
21:21
Vestionline, Blic

Tipsarević izgubio od Vavrinke u Rimu

Završio takmičenje u Rimu - Janko Tipsarević

U prvom međusobdnom susretu sa Vavrinkom, Janko nije uspeo da slavi, iako je moglo da bude drugačije, ali je naš teniser morao da završi učešće u singlu već u prvom meču.

Tipsa je takmičenje u Rimu vrlo dobro otvorio, pošto je već na startu oduzeo servis protivniku, ali je onda Vavrinka odlično zaigrao. Prvo je vratio brejk, a potom je furioznom igrom nanizao još četiri gema za veliku prednost od 5:1 za manje od pola sata. Nije se dao Janko, uspeo je da vrati jedna brejk, a potom i smanji na 3:5. Ipak, Vavrinka nije napravio nije ispustio novu priliku i rešio je prvi set sa 3:6.

I na početku drugog seta je Janko bio bolji, ali nije uspeo da dođe do brejk. Ono što nije pošlo za rukom osmom teniseru sveta, jeste Švajcarcu, koji je oduzeo servis Tipsi i potom ga potvrdio za 3:1, a našeg tenisera skoro da nije bilo na terenu. Vavrinka je potom poveo, kao i u prvom setu, sa 4:1. Vrata pobede su mu bila otvorena, nije dozvolio Tipsareviću nijedan gem u drugom setu osim početnog, te se posle samo 72 minuta na terenu plasirao u osminu finala Rima.

Vavrinka u narednoj rundi igra protiv Italijana Andreasa Sepija, koji je savladao Džona Iznera u maratonskom meču sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6, 7:5.

2024 © - Vesti online