Sreda 16.05.2012.
19:41
Vestionline, Beta

Kobi: Ostali neka se postavljaju za faul, ja neću

Čuva leđa - Kobi Brajant

Brajant tvrdi na osnovu analize igre nekih od najboljih košarkaša u istoriji NBA da je postavljanje pred protivnikom u naletu i padanje na pod da bi se izmamio faul u napadu previše riskantno.

"Učio sam od prethodnika. Skoti Pipen je imao povredu leđa zbog postavljanja, Leri Bird je imao povredu leđa zbog postavljanja. Ja ne želim da se postavljam pred protivnika u naletu, to sam shvatio još kao mlad", kazao je Brajant posle utakmice njegovog tima sa Oklahomom.

On je dodao da mu tu teoriju niko nije rekao već da su u pitanju njegova lična zapažanja.

"Video sam igrače koji su se postavljali i ležali na parketu s bolom u leđima. A video sam i Majkla Džordana kako se nikada ne postavlja za faul u napadu, a on je bio zdrav tokom cele karijere. Ista stvar je i s Medžikom Džonsonom", rekao je košarkaš Lejkersa.

Tim iz Los Anđelesa poražen je sa 90:119 od Oklahome u prvom meču polufinalne serije Zapadne konferencije, a stručnjaci su zapazili da su Tandersi izgubili samo pet lopti u napadu, zahvaljujući i slaboj odbrani Brajantovog tima. Ipak, petostruki NBA šampion ne smatra da će njegov tim popraviti agresivnost u odbrani.

"Mi nismo tip ekipe koja se žrtvuje u odbrani. Mi smo tim koji se utrkuje u postizanju poena. Imamo nekoliko momaka koji žele da izvuku faul u napadu i postave se, ali to je u najvećoj broju slučaja bio Derek Fišer koji sada igra u Oklahomi", rekao Brajant i dodao da smatra da je izvlačenje faulova u napadu velika veština i prednost nekih košarkaša, ali misli da on nije među njima.

"Možda sam to učinio jednom prošle sezone. Bilo je slučajno jer nisam stigao da se sklonim na vreme", kazao je as Lejkersa.

2024 © - Vesti online