Sreda 16.05.2012.
16:41
Srna

Bos trčao od Tivta do Ostroga

Bosonogi maratonac trčao za sina Luku

"Jesam vernik, ali u ovom ultramaratonu nema neke posebne verske dimenzije. Trčao sam da dokažem sebi da mogu proći ovaj test prihofizičke snage i spremnosti. Nije bilo nimalo lako, posebno u situaciji kada je prva dva dana maratona, 12. i 13. maja, bilo sunčano vreme i temperatura je dostizala i 32 stepena Celzijusova, da bi poslednjeg dana, 14. maja, bila kiša, vetar i veoma hladno vreme sa temperaturom od samo 6 stepeni", kazao je Milošević, koji je ovaj neuobičajeni poduhvat posvetio svom četvoromesečnom sinu Luki.

Mladi Tivćanin je ultramaraton do Ostroga istrčao za tri dana, svakodnevno prelazeći između 32 i 37 kilometara. Automobilom su ga, pri tome, pratili prijatelji Boris Frančesković, Željko Manojlović i Aleksandar Batuta, a članovi ove neuobičajene ekspedicije prve noći pod šatorima su noćili na Dragalju, a druge isto pod šatorima na Trubjeli kod Nikšića.

Posebnu dimenziju zanimljivosti poduhvatu Dejana Miloševića daje činjenica što je on kompletnu deonicu, koju je prešao za 14 sati efektivnog trčanja, istrčao bos!

"Do sada nisam čuo da je neko nešto slično pokušao, pa sam stoga odlučio da, umesto u patikama, trčim bos. Neizmerno mi je drago što sam u tome i uspeo i što sam ceo ultramaraton prešao bos", kaže Milošević.

2024 © - Vesti online