Sreda 16.05.2012.
11:52 >> 15:36h
Vestionline

"Rano je suditi o formi, ali ne brinem"

'Zadovoljan sam uslovima u Rimu' - Novak Đoković

Đoković je u drugom kolu u ‘večnom gradu’ slavio sa 6:3, 6:3 posle 69 minuta igre i sada ga čeka Argentinac Huan Monako koji je u 2. kolu bio bolji od Čeha Radeka Štepaneka sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

“Bio je ovo dobar prvi meč na turniru. Igrao sam protiv veoma talentovanog igrača, od kojeg ne znate šta da očekujete, pošto stalno menja svoju igru. Zadovoljan sam svojom igrom i uslovima, kao i zbog odlične posećenosti”, rekao je Đoković.

Novak je još za vikend rekao da se na crvenoj šljaci oseća kao u raju u poređenju na plavu, na kojoj se igralo prošle nedelje u Madridu. Uprkos odličnom startu u Rimu, srpski teniser ističe da ne može da proceni u kakvoj formi se nalazi.

“Nisam imao nikakvih problema sa prilagođavanjem na crvenu šljaku, pošto sam na takvoj podlozi trenirao već pet ili šest nedelja. Rano je suditi o formi, posebno jer mi je ovo bio tek prvi meč u Rimu. Što se mene tiče, odlično sam spreman, i fizički i psihički, ali svaka godina je drugačija. Ne mogu da poredim, jer prošle godine sam imao neverovatan niz rezultata i nekako na krilima tog niza sam igrao i koristio to samopouzdanje i momenat u kojem se nalazim. Ove godine sam osvojio i Australiju i Majami, odigrao sam par finala. Dobro mi ide, nemam razloga za brigu”, zaključio je Đoković.

2024 © - Vesti online