Sreda 16.05.2012.
11:04
Vestionline, Beta

Indijana izjednačila, San Antonio poveo

Indijana je u drugom meču na Floridi ostvarila pobedu i oduzela Majamiju prednost domaćeg terena. U neizvesnoj utakmici gosti iz Indijanapolisa imali su vođstvo tokom većeg dela meča da bi pobednik bio odlučen u poslednjem minutu.

Gosti su imali više koncentracije u penal završnici, a Majami nije uspeo da iskoristi poslednji napad za izjednačenje i trijumf je otišao u Indijanu.

Pejserse je predvodio Dejvid Vest sa 16 poena i deset skokova, Džorž Hil ubacio je 15. Deni Grejndžer dodao je 11, a Pol Dzordž 10 poena. Domaće su predvodili Lebron Džejms sa 28 poena i Dvejn Vejd sa 24, ali oni nisu imali raspoloženih saigrača. Kris Boš se povredio u prosslom meču i neće igrati u nastavku serije, što se može pokazati kao veliki problem za Hitse.

Serija se seli u Indijanapolis, a sledeći meč je na programu u noći između četvrtka i petka.

Najbolji tim Zapadne konferencije posle regularnog dela sezone, San Antonio, pobedom je otvorio polufinalnu seriju sa Klipersima. Timovi su se smenjivali u vođstvu tokom prve dve četvrtine da bi domaći Sparsi preuzeli kontrolu nad igrom u trećoj četvrtini i do kraja održali prednost.

Tim iz Teksasa predvodio je Tim Dankan sa 26 poena i deset skokova, a Argentinac Manuel Đinobili dodao je 22 poena. Kauhi Leonard ubacio je 16, Denijel Grin 15 poena za San Antonio, a najbolji skakač tima bio je Francuz Boris Dijao sa 12 uhvaćenih lopti. Kod gostiju iz Los Anđelesa rezervista Erik Bledso ubacio je 23 poena, a Keron Batler i Blejk Frifin dali su po 15 koševa.

Drugi meč serije igra se takođe u San Antoniju u četvrtak noć.

2024 © - Vesti online