Sreda 16.05.2012.
02:59
B92

Nađena laboratorija sa 450 kilograma skanka

Marihuana gajena u kućnim uslovima ima mnogo jače psihoaktivno dejstvo
 

"Laboratorija, u kojoj je otriveno 450 kilograma veštački gajene marihuane - skanka otkrivena je u beogradskom naselju Zvezdara", izjavio je za "Blic" ministar policije Ivica Dačić.
 

Prema njegovim rečima, u specijalno opremljenom hangaru zaplenjeno je 250 kilograma skanka pripremljenog za prodaju i oko 200 kilograma u sirovom obliku, odnosno u zasadima.

U akciji je uhapšeno četvoro osumnjičenih, a među njima je i 54-ogodišnji Beogradđanin V.L, za koga se sumnja da je vođa grupe. Skank su prodavali u Beogradu, ali i na teritoriji cele Srbije.

Inače, marihuana gajena u veštačkim uslovima ima jače psihoaktivno dejstvo i zbog toga je njena cena na narko tržištu veća. Na ovaj način uzgajivači droge mogu da imaju i četiri berbe godišnje, a samim tim i da povećaju svoju zaradu. Laboratorije su opremljene specijalnim lampama, a mora da se vodi računa i o temperaturi i vlažnosti .

Akcija hapšenja još traje, a pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala obavljaju pretrese na nekoliko lokacija u Mirijevu i Barajevu.

Komšije iz okolnih kuća nisu želele da govore jer se plaše, ali kažu da znaju ko je vlasnik kuće, ali da je on objekat izdao pre nekoliko godina. Takođe kažu da su često viđali dvojicu mladića koji su dolazili da nahrane pse.

2024 © - Vesti online